Je bent momenteel op de Nederlandse (NL) versie van de site. Andere taal kiezen

Slechthorende bezoekers

Disneyland Paris biedt diverse services om mensen met een gehoorstoornis van elk magisch moment van hun verblijf te kunnen laten genieten.

Services in Disney Parken

Ga bij aankomst in de Disney Parken met je begeleider(s), waarvan er één eeen gezond persoon van 15 jaar of ouder, naar Donald Desk, City Hall of Studio Services.

Om in aanmerking te komen voor een Priority Card moet je een invalidenkaart of medische verklaring kunnen voorleggen (Meer informatie hierover vind je op de Toegankelijkheidsgidsen voor de Disney Parken).

Ringleidingen
De Disney Park-informatiepunten en sommige attracties van Walt Disney Studios Park, zijn voorzien van ringleidingen. De attracties zijn: Studio Theater, Animagique Theater, Disney Junior Live on Stage!, Stitch Live! en The Twilight Zone Tower of Terror™.

Een Cast Member zal je laten zien waar je ze bij de attractie kunt vinden. Bij alle andere attracties is het geluid niet van belang om van de attractie te kunnen genieten. Sommige sensatie-attracties kunnen duizeligheid, hoogtevrees of evenwichtsverlies veroorzaken.

Zie onze Toegankelijkheidsgids in de Disney Parken voor meer informatie.

Toegang tot de attracties

Disneyland Paris heeft twee speciale toegangskaarten (de Priority Card en de Easy Access Card) waarmee gasten met een handicap tot bepaalde attracties toegang kunnen krijgen via speciaal aangepaste ingangen. Meer informatie hierover vind je op de Toegankelijkheidsgidsen van de Disney Parken. De manier waarop de toegankelijkheid is geregeld, verschilt per attractie.
Priority Card: voor gasten met een handicap (die officieel als gehandicapt geregistreerd zijn).
Easy Access Card: voor gasten met een tijdelijke beperking of invaliderende ziekte.
Als de kaarthouder niet in de attractie gaat, moet(en) de begeleider(s) in de gewone wachtrij.

Zie onze Toegankelijkheidsgids in de Disney Parken voor meer informatie.

Vereiste documenten voor het verkrijgen van een speciale toegangskaart

Priority Card: voor gasten met een handicap (die officieel als gehandicapt geregistreerd zijn).

  • Inwoners van Frankrijk: invaliditeitskaart; voorrangskaart voor gehandicapten; bewijs dat je moeilijk kunt staan; oorlogsinvalidenkaart; Europese gehandicaptenparkeerkaart.
  • Inwoners van andere landen: gehandicaptenkaart; Europese gehandicaptenkaart; officiële documenten uit het land waarin je woont; oorlogsinvalidenkaart; medische verklaring, ondertekend en van een stempel voorzien door de arts, minder dan 3 maanden oud en waarin wordt verklaard dat de betreffende persoon een blijvende beperking heeft.
Easy Access Card: voor gasten met een tijdelijke beperking of invaliderende ziekte en voor zwangere vrouwen.
  • Medische verklaring: originele verklaring in het Frans of Engels, ondertekend en van een stempel voorzien door de arts, minder dan 3 maanden oud en waarin wordt verklaard dat de betreffende persoon zwanger is of een tijdelijke beperking of invaliderende ziekte heeft (bijv. door gipsverband of postoperatieve verschijnselen).

Belangrijke informatie

De speciale toegangskaarten worden verstrekt op basis van de informatie die je ons geeft. Het is belangrijk dat je ons de juiste informatie verstrekt, omdat we op grond daarvan eventuele toegankelijkheidsbeperkingen bepalen met het oog op jouw veiligheid en die van je begeleider(s). Disneyland Paris kan niet aansprakelijk worden gesteld indien bij aanvraag voor een speciale toegangskaart onjuiste informatie is verstrekt.

Deze kaarten zijn strikt persoonlijk en bij gebruik ervan kan je om legitimatie worden gevraagd. De kaarten blijven eigendom van Disneyland Paris en kunnen bij misbruik worden ingetrokken. Bij attracties waar je niet ingaat, moet(en) je begeleider(s) in de gewone wachtrij. We kunnen niet garanderen dat je daadwerkelijk voor een kaart in aanmerking komt.

Begeleiders

Niet meer dan 4 personen
Alle begeleiders dienen bij het verstrekken van de kaart aanwezig zijn.

«TOPTIP» gratis toegangsticket voor de Parken voor één begeleider na overleggen van de juiste documenten.

Shops

Alle winkels in Disneyland Paris zijn goed toegankelijk. Aarzel niet een Cast Member om hulp of informatie te vragen. Sommige winkels in de Disney Parken en Disney Village hebben toonbanken voorzien van ringleidingen alsmede aangepaste paskamers.

Restaurants

Om tijd te besparen in restaurants en buffetrestaurants is het verstandig een tafel te reserveren. Bel: +33 1 60 30 40 50 (Engels en Frans gesproken, internationaal tarief). Hulp nodig? Vraag het een Cast Member. Om je te helpen bij de keuze van een eetgelegenheid, hebben we een handige restaurantgids samengesteld met alle benodigde informatie, met name waar het gaat om voedselallergieën.

Gasten met speciale dieetvoorschriften. (1MB, PDF)

Disney Hotels

Om veiligheidsredenen raden wij je aan bij aankomst in je hotel de receptie op de hoogte te brengen van je gehoorstoornis. Een cast Member (Disneymedewerker) zal je naar je kamer brengen en je rond leiden door het Disney Hotel zodat je de weg kent. Hij of zij zal je alle extra informatie geven die nodig is om je verblijf aangenamer te maken. Kits voor slechthorenden zijn ook verkrijgbaar. Hier kun je om vragen bij het reserveren van je Disney Hotelkamer of bij aankomst bij de receptie.

Aanvullende informatie - Opens a dialog

Services in de Parken

  • Toegankelijkheidsdiensten

Waar informatie te vinden: Slechthorende bezoekers

Beginning of tooltip content End of tooltip content
  • Heb je een vraag over onze producten of aanbiedingen?
    Bel onze Nederlandstalige experts in het hart van de Disney Parken op 
    0900 34 76 39 65
  • €1.00 per gesprek
Footer Links
© Disney/Pixar © & TM Lucasfilm Ltd. © MARVEL. Alle rechten voorbehouden